marți, 18 februarie 2020

Paste cu ton, lamaie si menta

Ingrediente

  • 250 g paste Hutton
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • ½ lamaie mare (suc si coaja)
  • 5 linguri ulei de masline + 1 lingura ulei masline de pe rosii
  • 3 linguri rosii uscate conservate in ulei
  • 7 frunze menta proaspata
  • 2 catei mari de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingurita sare


Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o cratita antiaderenta si cei doi catei de usturoi curatati si usor zdrobiti. Cand uleiul s-a incins, adaugam pesmetul si il prajim pana cand capata o culoare aurie uniforma. Dam cratita la o parte si scoatem bucatile de usturoi (se arunca).



Luam o oala mai mare, adaugam 2,5L apa si ½ lingurita sare, punem la fiert si cand apa da in clocot, adaugam pastele. Amestecam putin, de 2-3 ori, punem capacul si din momentul in care incepe sa fiarba, lasam exact 3’. Consistenta pastelor trebue sa fie al dente.



Scurgem pastele si le adaugam peste pesmetul din cratita. Adaugam rosiile maruntite si dam cratita inca un minut pe foc, nu mai mult.



Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu sucul si coaja rasa de lamaie, rupem cu mana, in bucatele mici frunzele de menta proaspata si le amestecam bine.



Turnam sosul optinut peste paste, bucatile de ton scurse si cascavalul ras.



Amestecam bine si le servim stropite cu putin ulei de pe rosii si optional cu inca putin cascaval.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu